U bevindt zich hier: Voorpagina › Ambachten

Ambachten

Unieke verzameling ambachten. 
Het museum biedt rondgang langs 160 ambachten, winkeltjes van vroeger en compleet ingerichte werkplaatsen. Zo vind je er een oude smidse, een scharensliep, een drogisterij, een schoolklasje, een leerlooier, een slagerij, een drukkerij en vele andere ‘oude’ beroepen. Precies zoals het vroeger was… In het ambachten museum staat niets achter glas, waardoor de spullen van dichtbij zijn te bekijken en aan te raken. Volwassenen mogen zelfs met de handen kijken en aan de kinderen laten zien hoe het vroeger allemaal werkte.

Speurtocht door het verleden.
Voor de jeugd is er een interessante en leerzame speurtocht aanwezig, deze krijgt de jeugd gratis bij de entree.

Exposities en demonstraties
Er vinden regelmatig wisselende exposities plaats, Ook houdt van tijd tot tijd de Poppen- en Berendokter spreekuur in het museum. Daarnaast zijn er ook regelmatig demonstraties, zoals: touwslaan, spinnen, mandenvlechten, stoelenmatten, het maken van glas-in-lood of klompen.

Rolstoelvriendelijk
Het gehele museum goed toegankelijk voor minder valide mensen. Zo zijn er goede voorzieningen, waaronder de beschikbaarheid van rollators, rolstoelen, 3 rolstoelliften en aangepaste toiletten. Lift ambachtenmuseum max. 350kg en de lift naar het speelgoedmuseum max. 175kg.

>klik hier voor de foto gallerij<