U bevindt zich hier: Voorpagina › Huisregels

Huisregels Oude Ambachten & Speelgoed Museum

 

1.      Wat mag je meenemen?
Om onze collectie te beschermen mogen jassen, grote (rug)tassen en paraplu’s niet mee. Deze kun je achterlaten in de garderobe of in de gratis kluisjes. Voor de veiligheid kunnen medewerkers tassen controleren.

2.      Toegankelijkheid
Het museum is toegankelijk voor iedereen: voor jong en oud. Van kinderwagens tot rollators. Er zijn brede gangpaden, invalidentoiletten, liften, rolstoelen en rollators beschikbaar. (Liften ambachtenmuseum max. 350kg en de lift naar het speelgoedmuseum max. 175kg).

3.      Fotograferen en filmen
Bijzondere momenten, ervaringen en belevenissen wil je graag vastleggen. Het maken van foto's en filmmateriaal voor privégebruik is toegestaan. Wij vinden het leuk als je deze met ons deelt op social media.  

4.      Aanraken van de collectie
In dit museum staat niets achter glas. Zo kun je alles goed zien. Volwassenen mogen met hun ogen én handen kijken. Kinderen alleen met hun ogen.

5.      Roken
Voor bezoekers die willen roken zijn er buiten twee verwarmde rookruimtes.

6.      Huisdieren
Honden zijn ook welkom in het museum. Voorwaarden zijn wel dat ze zindelijk zijn, niet blaffen en vriendelijk zijn tegenover andere bezoekers.

7.      Eten en Drinken
Eigen lunch mee naar het museum? Dat is geen probleem. Maar we hebben liever niet dat er in het museum gegeten of gedronken wordt. Meegebracht eten en drinken mag u gebruiken op de aangewezen picknickplaatsen of het terras.

8.      Speelgoedmuseum
Er is veel te doen en te beleven in het museum. Deelname aan de activiteiten is op eigen risico.  

9.      Kinderen
Kinderen vanaf 16 jaar mogen het museum zonder begeleiding bezoeken.

10.  Beschadiging aan de collectie
Het museum is zuinig op de collectie. Breng je (per ongeluk) schade toe aan een van onze items dan ben je verplicht deze te vergoeden.

11.  Diefstal en verlies
Je bent zelf verantwoordelijk voor verlies, diefstal of beschadiging van je persoonlijke eigendommen. Bij (verdenking van) diefstal schakelen wij altijd de politie in.