U bevindt zich hier: Voorpagina › Kinderen

Kinderen

Op ontdekkingsreis door het verleden
Weet jij hoe het vroeger ging op school? Of hoe jouw opa en oma de was deden?
In het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur maak je een ontdekkingsreis door het verleden en beleef je zelf hoe de mensen vroeger leefden, dachten en werkten.

Hoe beleef je dat dan?
Met één van de twee speurtochten maak je een reis langs 160 verschillende oude ambachten en beroepen, allemaal te bekijken in winkeltjes. Alle winkeltjes vertellen iets over de geschiedenis van Nederland in de periode 1900-1980. En in het museum staat niets achter glas, zo stap je letterlijk even terug in de tijd! Ook zijn er 2 speurtochten door het verleden uitgezet die je hier maken kunt.

Speelgoedmuseum
Je sluit de reis af met een bezoek de speelhoek van het speelgoedmuseum, recht boven het ambachtenmuseum. Je kunt dan gelijk ook al het antieke speelgoed van vroeger bekijken.

Oud Hollandse spelletjes
En ook buiten valt genoeg te beleven bij het Oud Hollands Spellen Plein. Nog even steltlopen, zaklopen, hoefijzerwerpen of spijkerbroek hangen, het kan hier allemaal!.

Leuk én leerzaam
Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum laat je zien hoe het vroeger ging, voordat er elektriciteit, tv’s en internet waren. Reis je mee?

Tot ziens in Terschuur!