U bevindt zich hier: Voorpagina › Vrijwilligers gezocht

Vrijwilligers gezocht

Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum is op zoek naar gezellige, vlotte en actieve vrijwilligers die graag een of meerdere dagen in de week willen komen helpen in ons museum. Als dank hiervoor ontvangen alle vrijwilligers een ruime onkostenvergoeding.

In ons museum kunt u op verschillende manieren aan de slag / uw steentje bijdragen;

1. Het uitvoeren van een ambacht, werkplaats of winkeltje
Het Ambachten Museum bestaat uit 160 verschillende beroepen, winkeltjes en werkplaatsen. Om de geschiedenis tot leven te brengen en een beetje nostalgie mee te geven zoeken wij vrijwilligers die graag een oud ambacht willen uitvoeren of weer even tot leven willen brengen. U kunt hierbij denken aan spinnen, schoenmaker, goud- & zilversmid, kantklossen, stoelenmatter, rietvlechter, houtbewerker, het fineren van kasten enzovoort. Naast het uitvoeren van het ambacht is het natuurlijk erg leuk om iets educatiefs te vertellen over het ambacht zelf wanneer bezoekers staan te kijken bij dit ambacht. Uiteraard ontvangt u van ons de benodigde extra informatie wanneer dit nodig mocht zijn.

2. Hobby fotograaf
Wij zijn op zoek naar iemand die fotografie (en evt film) als hobby heeft en het leuk zou vinden om het museum te ondersteunen bij het opzetten van een aantal nieuwe foto series. Hierbij valt te denken aan het fotograferen van een aantal ambachten, van een aantal mooie, unieke of speciale museum attributen voor bijvoorbeeld ons maandelijkse ‘raad en win’ spel, maar ook het vastleggen van bijv. een aantal van onze vrijwilligers die dagelijks een ambacht uitvoeren. En wellicht heeft u zelf ook creatieve en/of leuke dingen, tips & suggesties die wij graag met jou zouden gaan vastleggen in ons museum.

3. Overig
Stel uw ambities liggen niet bij één van de bovenstaande taken, maar meer bij horecawerkzaamheden, schoonmaakwerkzaamheden, of werkzaamheden rondom onze winkeltjes, ook dan hebben wij vast wel een leuke invulling voor u!

Wat hebben wij te bieden;
In ons museum werken wij met een leuke pool van vast personeel en vrijwilligers. Door deze pool werken we bijna dagelijks met een variërend team. De koffie en thee (en soep) staat altijd klaar. En wij krijgen dagelijks gasten op bezoek die een ‘dagje uit’ zijn en op zoek zijn naar gezelligheid, afleiding, een leuke dagje uit, etc. Kortom, iedere dag is anders en er valt altijd wat te beleven. Natuurlijk ontvangt u per dag tevens een ruime reis- / brandstofvergoeding. Het museum is het gehele jaar open, dus weer of geen weer, er is altijd wat te doen. In de eerste dagen als nieuwe vrijwilliger zal u samen met een reeds actieve vrijwilliger kennismaken met het museum en uw taken, zodat u de ruimte heeft hier kennis mee te maken.

Lijkt het u leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij het Oude Ambachten & Speelgoed museum? Neem dan graag contact op met Kees Bakker  –  tel. 0342 46 20 60.

Lijkt het u wel leuk maar wil u eerst eens ervaren wat een dergelijke taak concreet inhoudt? Dan kunt u ook altijd een dagje komen proefdraaien en kijken of het bij u past…