Expositie Barbie Around the World

Barbie, wie kent haar niet? Dé populairste pop ter wereld heeft een taille om bij weg te dromen en grijze haren en rimpels kent ze niet. Het is bijna jaloersmakend én dat terwijl op 9 maart as. alweer 65 jaar wordt! Wil je zien hoe Barbie er vroeger uitzag en hoe ze óveral ter wereld altijd is meegegaan met de tijd? Kom het dan ontdekken bij onze expositie, welke t/m december 2024 te zien is!

Alle Barbies en aanverwante artikelen van over de hele wereld die je ziet tijdens onze expositie Barbie Around the World behoren tot de privécollectie van Armel Rood. Zij is al ruim 30 jaar een verzamelaar en een autoriteit op het gebied van Barbies.

Het museum organiseert tussen maart en december 2024 vele activiteiten zoals:

Barbie taxaties & Barbie spa-dagen

Wil je weten wat je oude Barbie of Barbie accessoires waard zijn of wil je deze weer zo goed mogelijk in de oude staat terugbrengen? Kom dan met jouw Barbie spullen langs voor de beste Tips & Tricks van Barbie expert Armel Rood. 

Kijk hier voor informatie over de taxatiedagen

Meet & Greet + privé rondleiding

Altijd al meer willen weten over de wondere wereld van Barbie? Meld je dan aan voor deze Meet & Greet en ontdek via deze privé rondleiding alle weetjes en feiten.  

Lees hier alles over de meet & greet!

Ladies afternoon

Geniet van een heerlijke roze high-tea en geniet daarna van een presentatie van Armel Rood over de gehele wereld en evolutie van Barbie. Na deze presentatie volgt een rondleiding door de expositie Barbie Around the World, waarna de middag wordt afgesloten met een leuke verrassing. Uiteraard ga je de deur uit met een leuke goodie-bag.  

Meer weten over de ladies afternoon klik dan hier!

Knutselmiddagen

Iedere maand organiseert het museum een knutselmiddag in het Barbie thema. Maak bijvoorbeeld je eigen Barbie-jurkje, creëer via Paperdolls de leukste outfits en creaties, maak een stoere auto voor Ken of iets anders creatiefs.  

Bekijk hier de knutselmiddagen

Kom verkleed als Barbie naar het museum – 14 september en 2 november 

Kom deze speciale weekenden verkleed als Barbie (of Ken) naar het museum, wat een feest! En de meest originele verklede Barbie of Ken wint dat weekend een leuk cadeau. 

Neem je mooist aangeklede Barbie of Ken mee – 12 oktober en 16 november

Bezoek het museum op deze dagen, neem je mooist aangeklede Barbie of Ken mee en de mooiste wint een leuk cadeau. 

Kleurplatenwedstrijd

Het museum organiseert dit jaar een Barbie-kleurplaten wedstrijd.  Voor diverse leeftijdscategorieën zijn er prijzen te winnen.  Je kan je kleurplaat afhalen bij het museum of download de kleurplaat.