Ontdek het museum

Ben je een weekendje of midweek uit op de Veluwe? Dan is het Oude Ambachten & Speelgoed Museum het vertrek bij uitstek voor een dagje uit voor zowel oud als jong. Het museum is een feest van herkenning  voor de oudere generaties en verbazing voor de jongere generaties.

Het museum heeft veel te bieden, zo zijn er 160 verschillende ambachten te zien en een speelgoedmuseum met antiek speelgoed. Voor de kinderen zijn er een leuke speurtochten, een speelruimte en een Oud Hollands Spellen Plein. Gegarandeerd uren kijk- en speelplezier dus!

Ambachtenmuseum

Als je bij ons naar binnenstapt, waan jij je letterlijk 50 jaar terug in de tijd. Je reist in ons museum langs een rijke verzameling van 160 ambachten, winkeltjes en compleet ingerichte werkplaatsen.

Meer informatie

Speelgoedmuseum

Het speelgoedmuseum. De plek waar jij je ogen uitkijkt. Op deze bijzondere 1e verdieping van het museum vind je speelgoed waar jij (of je ouders en grootouders) de jonge jaren mee hebben doorgebracht. Een feest van herkenning, misschien wel een beetje weemoed.

Meer informatie

Voor kinderen

Weet jij hoe het vroeger ging op school? Of hoe jouw opa en oma de was deden? In het museum maak je een ontdekkingsreis door het verleden en beleef je zelf hoe de mensen vroeger leefden, dachten en werkten.

Meer informatie

Agenda & exposities

Naast de vaste collecties, zijn er in het museum ook voortdurend tijdelijke tentoonstellingen te bezichtigen. Bovendien komt de poppendokter ook geregeld langs en organiseren we regelmatig gezellige activiteiten, soms in samenwerking met partners.

Meer informatie

Museumwinkel

Na het bezoek aan het museum wil je graag even tot rust komen. Tijd dus om even rond te neuzen in onze gezellige Winkel van Sinkel. Er is van alles te koop, van oude spulletjes voor een zacht prijsje tot luxueuze antiekspullen. Op zoek naar een cadeautje?

Meer informatie

Plattegrond museum

Het museum heeft een oppervlakte van maar liefst 4200 m2. Aardig groot dus, maar waar vind je wat?

Meer informatie
Visual left #1
Visual left #2
Visual right #1
Visual right #2