Familiedag activiteiten

Ben je een familiedag aan het plannen en op zoek naar leuke familiedag activiteiten? Bij het Oude Ambachten & Speelgoed Museum wordt het gegarandeerd een dag om nooit te vergeten! Want of je nou op zoek bent naar een stukje cultuur, geschiedenis of een leuk oud Hollands spel wilt spelen: bij ons is er voor iedereen iets leuks te doen. Plezier voor jong én oud! 

Zo hebben wij verschillende ambachten, wisselende exposities en leuke binnen- en buiten spellen voor alle leeftijden. Stap bijvoorbeeld terug in de tijd en ga hoefijzer werpen. Ga sjoelen op een reuze sjoelbord, blikgooien of kloslopen. Of zoek een spel uit dat je grootouders nog fanatiek speelden! Het museum biedt heel veel activiteiten waarmee je je met gemak uren kunt vermaken. Laat je inspireren door onze ambachten en spellen of informeer direct naar onze activiteiten.

 

Bekijk arrangementen

(Live) ambachten

In het Oude Ambachten Museum stap je letterlijk terug in de tijd. Je wordt mee op reis genomen langs een rijke verzameling van 160 ambachten, winkeltjes en compleet ingerichte werkplaatsen. Verder zijn er elke week een aantal ambachten ‘live’ te bewonderen. Op verschillende dagen in de week zie je hoe bijvoorbeeld glas in lood wordt gemaakt of een klok in elkaar wordt gezet. Of leer je meer over de ambachten kantklossen, glas graveren, manden vlechten, spinnen, boeken binden en netten boeten.

Naast onze vaste collectie houden we ook het hele jaar door wisselende exposities in het museum. Zo zijn er bijvoorbeeld al exposities geweest over de Fabeltjeskrant, Fisher Price, Sesamstraat en nog veel meer! Bekijk hier welke expositie er nu te zien is en wat er nog te verwachten valt.

Speurtochten

Op zoek naar meer actie op jullie familiedag? Er zijn twee speurtochten (voor jong en oud) die je langs de 160 ambachten voeren. Op deze manier kun je er een heuse familiewedstrijd van maken.

Het oud Hollandse Spellenplein

Zodra het weer het toelaat en het zonnetje lekker schijnt kunnen de familiedag activiteiten ook lekker in de buitenlucht plaatsvinden. Wil je opa en oma uitdagen voor een leuk spelletje? Doe een zakloop race of begin met hoefijzer werpen. Het kan hier allemaal! Eenmaal buiten kun je meteen kennismaken met een prachtige collectie landbouwmechanisatie uit vroegere tijden. Wat dacht je van door paarden getrokken landbouwmachines, een antieke brandspuit en een industriële boterkarn van 3 meter hoog?

Speelgoedmuseum

Boven het Oude Ambachten Museum vind je onze bijzondere collectie speelgoed in het Speelgoed Museum. Hier vind je speelgoed waar jij zelf, je ouders of grootouders nog mee gespeeld hebben! Denk aan prachtige antieke poppen, rijdende treinen, meccano bouwwerken, mechanisch blikken speelgoed en nog veel meer.

Speelruimte

In dit Speelgoed Museum vind je ook een speelruimte. Hier staan verschillende oud Hollandse spelletjes en speelgoed voor de jongeren onder ons klaar.

Klaar voor een familiedag vol activiteiten?

Zoals je hebt kunnen lezen en zien biedt het Oude Ambachten en Speelgoed Museum genoeg om een fantastische familiedag te beleven! Wij hebben al een aantal arrangementen samengesteld waar je uit kunt kiezen. Liever een familiedag op maat? Ook dat is mogelijk. Geef je wensen aan ons door via onderstaande aanvraag en dan gaan wij voor jou aan de slag met het samenstellen van onvergetelijke familiedag activiteiten!

 

Aanvraag familiedag