Schooluitje

Met de hele klas terug in de tijd. Niet letterlijk natuurlijk, maar zo lijkt het wel. Samen op de foto bij de groenteboer uit 1956 en luisteren naar het geluid van de houtzagerij. In ons museum kom je het allemaal tegen. Niet alleen leuk, maar ook ontzettend leerzaam voor de hele klas!

Met één van de twee speurtochten maakt de klas in groepjes een ‘reis door het verleden’ en komt iedereen langs de 160 verschillende oude ambachten en beroepen, allemaal te bekijken in winkeltjes. Alle winkeltjes vertellen iets over de geschiedenis van Nederland in de periode 1900-1980. En in het museum staat niets achter glas, zodat alles ook echt van dichtbij bekeken kan worden.

Informatieaanvraag schoolbezoek

Speelgoedmuseum

Ook vroeger hadden ze speelgoed. Geen Wii of schietspel op de computer, maar Dinky Toys, Meccano en antieke poppen. Op de eerste etage van het museum vind je het allemaal terug. Zelf spelen hoort er natuurlijk ook bij, daarvoor is de speciale speelhoek ingericht met o.a. knikkerspellen, een reuze sjoelbak en air hockey.

Speurtochten

Ook voor jou als juf of meester is het even genieten als de kinderen druk zijn met één van de twee speurtochten in het museum. De speurtocht is er in twee niveaus en is daardoor uitermate geschikt voor alle leeftijden.

Oud Hollands Spellenplein 

De kinderen kunnen buiten even lekker uitrazen op het Oud Hollands Spellenplein. Leuk om er dan ook gelijk een competitie van te maken wie als eerste de spijker in het hout heeft geslagen.

Begeleiding

Wel is het belangrijk om te weten dat wij de regel hanteren van maximaal 4 kinderen per begeleid(st)er, gezien er niets achter glas staat. En een tip is; als er opa’s en/of oma’s meekunnen met het bezoek, wordt het nog leuker! Want zij weten nog zoveel van vroeger….