Agenda en exposities

Er zijn het hele jaar door activiteiten en wisselende exposities in het museum. Dit jaar hebben we onder andere de expositie Barbie & Ken al bijna 60 jaar een setje en is vanaf de zomer de expositie over De Fabeltjeskrant te bewonderen!

Wil je actief op de hoogte gehouden worden, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Deze sturen we een paar keer per jaar. Ook op social zijn we te volgen via Facebook en Instagram.

Barbie & Ken, al 60 jaar een setje!

1 juli t/m 31 mei

Barbie, wie kent haar niet? Dé populairste pop ter wereld heeft een taille om bij weg te dromen en grijze haren en rimpels kent ze niet. Het is bijna jaloersmakend en dat terwijl ze de zestig al is gepasseerd!

Expositie Barbie & Ken

Poppendokter in 2021

Knuffelberen met gebroken pootjes of slechtziende poppen? Geen traantjes, want de Poppen-en Berendokter staat klaar met kraaltjes en lapjes stof om iedereen weer ‘op te lappen’.

In 2021 is de poppendokter aanwezig op:
– 17 februari: 11.00-16.00 uur
– 21 april: 11.00-16.00 uur
– 21 juli: 11.00-16.00 uur
– 22 september: 11.00-16.00 uur
– 10 november: 11.00-16.00 uur

Paaseieren rebus

1 april t/m 30 april (incl. 1ste en 2de Paasdag)

Het is voorjaar, de bladeren groeien weer aan de bomen, de vogels leggen hun eieren en de lammetjes rennen weer rond in de wei. Ook in ons museum is het een beetje lente. In het museum zijn namelijk diverse grote eieren verstopt! Kom tijdens deze weken de ‘eiertocht’ door het museum te maken. Zoek alle verstopte paaseieren met letters in het museum en los de paas-rebus op!

Meivakantie activiteiten

24 april t/m 9 mei

Tijdens de meivakantie zijn er dagelijks diverse ambachten live te zien. Weet jij bijvoorbeeld hoe visnetten worden gemaakt? Of hoe een klok gerestaureerd wordt? Of hoe een oude muziekplaat werkt? Kom dat ontdekken in Terschuur! Buiten is het Oud Hollandse Spellenplein ook weer open. Ga spijkerbroek hangen, spijkerslaan of doe ouderwets de was!

Moederdagactie

10 mei

Voor alle moeders die deze dag het museum bezoeken, staat er deze dag een gratis gebakje klaar voor bij de koffie! Volg onze socials voor meer informatie.

Vaderdagactie

21 juni

Voor alle vaders die deze dag het museum bezoeken, staat er deze dag een gratis gebakje klaar voor bij de koffie! Volg onze socials voor meer informatie.

Fabeltjeskrant

1 juli t/m 31 december

Keek jij vroeger ook altijd naar de Fabeltjeskrant? Kom herinneringen ophalen tijdens deze unieke expositie en maak kennis met Meneer de Uil, Bor de Wolf, Lowieke de Vos (Hatsikidee), de pinnige Juffrouw Ooievaar en vele andere bewoners van het Grote Dierenbos.

Zomervakantie activiteiten

10 juli t/m 5 september

Tijdens de zomervakantie zijn dagelijks diverse ambachten live te zien. Weet jij bijvoorbeeld hoe een boek wordt gerestaureerd? Of een glas in lood raam wordt gezet? Of hoe je zelf een touw kan maken? Kom dat ontdekken in Terschuur! Buiten is het Oud Hollands Spellenplein weer geopend. Ga spijkerbroek hangen, spijkerslaan of doe ouderwets de was!

Herfsttocht in het museum

1 oktober t/m 30 november

Het is herfst, de bladeren verkleuren en vallen van de bomen. Ook in ons museum dwarrelen bijzondere herfstbladeren neer. Kom tijdens deze twee weken de ‘herfsttocht’ door het museum te maken. Zoek alle verstopte herfstbladeren in het museum en los de herfst rebus op!