Toegankelijkheid

Hoe kom je precies in Terschuur en is het museum toegankelijk voor mindervaliden? Begrijpelijke vragen als je een bezoek naar ons museum gaat plannen. Op deze pagina vertellen wij meer over de maatregelen die we hebben genomen om het museum voor iedereen toegankelijk te maken.

Alles voor iedereen toegankelijk

Het gehele museum is dusdanig ingericht dat alle mindervaliden het volledige museum kunnen bezoeken. Naast dat gehele museum is ingericht met o.a. brede looppaden, geen drempels, ‘eenrichting verkeersroutes’ en liften, is er nog een leuke toegankelijkheid wat niet in veel museums voorkomt. Zo staat een groot gedeelte van de collectie van het museum niet achter glas. Je mag en kan elke ‘kamer’ in, kastjes en lades opentrekken en ook het gereedschap oppakken en het van dichtbij bekijken. Dit aanraken van de collectie maakt het museum uniek. En daarom is ons museum ook een  aanrader voor mensen met een visuele of mobiele beperking.

Liften

In het ambachtenmuseum bevinden zich twee liften die maximaal 350 kg kunnen dragen. De nieuwe lift naar het speelgoedmuseum (1ste verdieping) heeft een maximale draagkracht van 800 kg. Dankzij deze liften is het voor iedereen mogelijk het gehele museum te bezoeken!

Invalidenparkeerplaats

Op het parkeerterrein bij het museum zijn gratis invalidenparkeerplaatsen beschikbaar. Deze parkeerplekken liggen letterlijk naast de deur van het museum. Onze medewerkers en vrijwilligers staan, indien gewenst, voor je klaar om te helpen.

Rolstoelen en rollators

Bij de ingang van het museum zijn gratis 15 rolstoelen en 15 rollators beschikbaar.

Invalidentoiletten

Wij beschikken over twee invalidentoiletten.

Bereikbaarheid

Het museum ligt direct aan de afrit A1/A30 aan de Oude Rijksweg (N303) van Amersfoort naar Apeldoorn naast het bekende Ei van Barneveld.

Met de auto: via de A1 (afslag 15) of einde A30: borden Nijkerk/Terschuur volgen (N301).
Met de bus: buslijn 102 van Amersfoort naar Apeldoorn stopt voor het museum (rolstoelvriendelijke halte).

Adres en route