Vlog

Omdat wij van het Oude Ambachten & Speelgoed Museum jou zo’n goed mogelijk beeld willen geven van het museum, nodigen wij zo nu en dan gastvloggers uit in ons museum. Dit verschilt van bekende vloggers zoals de familie de Brummers, Bellinga’s tot aan vlogs van Armel Rood.

Natuurlijk mag onze vlog pagina geregeld worden aangevuld met nieuwe bevindingen van ons museum. Ben jij vlogger en wil jij graag over het Oude Ambachten & Speelgoed Museum vloggen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wie weet sta jij binnenkort in ons museum om tot een mooie vlog te komen.

Familie Bellinga

Als “Echte” Barbie in het speelgoedmuseum!

Kijk hier de complete vlog

Familie de Brummers

Ga gezellig een heerlijk dagje met de familie de Brummers weg! Op uitnodiging van het Oude Ambachten & Speelgoed Museum hebben ze zich een heerlijke dag vermaakt! Een dag vol plezier en een hele hoop mooie herinneringen opgedaan en mooie nieuwe herinneringen gemaakt.

Bekijk hier het vlog van de familie de Brummers

Barbie wist je dat... Vlog 1

Weet jij hoe Barbie is ontstaan? En weet jij waar de naam Barbie vandaan komt? Je krijgt antwoord op deze vragen in de allereerste vlog van Armel Rood!

Bekijk hier Barbie vlog 1

Barbie wist je dat... Vlog 2

De allereerste Barbiepop heeft een andere huidskleur dan de Barbiepoppen die we nu kennen. In de tweede vlog van Armel nemen we je mee naar de Barbiepoppen uit 1959 en 1960.

Bekijk hier Barbie vlog 2

Barbie wist je dat... Vlog 3

Maak kennis met de familie en vrienden van Barbie!

Bekijk hier Barbie vlog 3

Barbie wist je dat... Vlog 4

Het thema van onze expositie is: Barbie en Ken al bijna zestig jaar een setje. Daarbij mag dan ook zeker de diverse trouwjurken van Barbie niet ontbreken. Armel vertelt je hier natuurlijk graag meer over in onze nieuwste vlog!

Bekijk hier Barbie vlog 4

Barbie wist je dat... Vlog 5

Skipper was verkrijgbaar vanaf 1963. Zij werd geïntroduceerd als het zusje van Barbie. Omdat Skipper een meisje van 9 jaar voorstelde had haar kledingsets veelal te maken met spelletjes en speelgoed.

Bekijk hier Barbie vlog 5

Barbie wist je dat... Vlog 6

Tijd voor een nieuwe Barbie vlog! Dit keer zal Armel je meer vertellen over de outfits van Barbie.

Bekijk hier Barbie vlog 6

Barbie wist je dat... Vlog 7

Wist je dat Barbie en Ken ook te zien is in ons museum met een Hollandse outfit?

Bekijk hier Barbie vlog 7

Barbie wist je dat... Vlog 8

De ene keer is Barbie klaar om naar het bal te gaan en de andere keer heeft ze kleding aan om lekker te gaan shoppen of een andere vrijetijdsbesteding. In al deze outfits zie je ook dat Mattel erg modebewust was en het belangrijk vond dat ook Barbie mee ging met de tijd. Voor welke look ga jij als je moet kiezen uit de mantelpakjes, galajurken, of de flower power periode?

Bekijk hier Barbie vlog 8